Night LIGHT Café

Økonomiske støtter af projektet er: Enkeltpersoner og EXIST medlemmer, fem partnerkirker, Frederiksberg og Københavns Kommuner, Østifterne, E&G Kirk Christiansen fond, Soroptimisterne og Jubilæumsfonden

NIGHT LIGHT CAFÈ I DANMARK

Night Light Café i Eliaskirkens krypt på Vesterbro Torv i København er et værested for nigerianske kvinder i prostitution. Natcaféen er etableret og drevet af frivillige i et økonomisk samarbejde mellem 5 kirkepartnere: Apostelkirken, Byens Valgmenighed, Eliaskirken, ReGen/Kristuskirken, Vineyard København.

Natcaféen er etableret for at møde nigerianske kvinder med værdighed, næstekærlighed og omsorg. Vi ønsker at sprede lys og håb netop der, hvor det kan være svært at få øje på. I natcaféen mødes vi ”kvinde til kvinde” og skaber et frirum, hvor der er plads til bare ”at være”. Nogle vælger at sidde for sig selv, nogle snakker med hinanden, og de fleste får en snak med én eller flere af de frivillige. Først og fremmest møder vi de nigerianske kvinder i et fristed, de ikke kender i deres hverdag, hvor de kan deltage på deres egne betingelser.

Natcaféen er åben natten mellem onsdag og torsdag kl. 00.00 – 03.00. Vi tilbyder toast, frugt, kaffe/te og møder også de nigerianske kvinder i gadebilledet, hvor vi tilbyder kondomer, noget varmt at drikke og inviterer dem ned i caféen til et helle fra gaden.

De nigerianske kvinder kommer fra den kristne del af Nigeria, hvor man er vant til at gå i kirke. Derfor sætter mange af dem stor pris på at vi holder en kort andagt og synger gospelsange. Natcaféen bemandes af 35-40 kompetente og engagerede frivillige, hvoraf 5-6 er på vagt hver aften. De fleste har en baggrund inden for det sundhedsfaglige eller humanistiske område. I workshops som smykkeværksteder og blomsterbinderi støttes de nigerianske kvinders kreativitet og virkelyst. Det at arbejde med hænderne og at skabe noget nyt appellerer til fantasien og styrker selvværdet. Det kan være en god indgang til dialog eller til trygt ordløst samvær. De frivillige medarbejdere støtter og rådgiver de nigerianske kvinder, der jo kommer ’midt i arbejdstiden’ om natten og kan være stressede, bange og slidte. Nogle gange søges en stille stund med en medarbejder. Andre gange er der brug for smertestillende medicin. Nogle gange er stemningen glad og alle synger med i fællessang. De tillidsopbyggende relationer kommer gennem vedvarende tilstedeværelse i miljøet. Formålet med rådgivningen er i høj grad at vise de nigerianske kvinder, at der eksisterer muligheder for et liv uden for prostitution, og at der findes en vej til et bedre job i Nigeria.

BRIV FRIVILLIG I NIGHT LIGHT CAFE

Bliv frivillig i Night Light caféen, og vær med til at hjælpe nigeriske kvinder