Frivillige

Frivillighed

I Danmark har vi en lang tradition for at arbejde frivilligt i foreninger med mangeartede visioner. På trods af, at mange mennesker i dag har travlt med at passe deres lønnede stillinger, tager mange sig tid til at engagere sig i frivilligt arbejde. Den frivillige sektor har i dag en central funktion for vores velfærdssamfund, og er nyttig indenfor mange vigtige områder.

Men hvad betyder det frivillige arbejde for den enkelte frivillige? Udover de mange oplevelser, venskaber, netværk, nye erfaringer, kompetencer og viden, giver frivillighed en sjælden følelse af selv at afgøre, hvad der er værdifuldt, vigtigt og meningsfuldt.

Mennesker er sociale og meningssøgende væsener, men det er ikke altid, at timeløn, pension og arbejdsopgaver opfylder vores behov for mening, eller giver os værdi. Når man frigøres fra arbejdets prissætning, skabes der et rum, hvori man selv må vurdere, hvordan ens bidrag kan skabe værdi for andre mennesker og for os selv. En refleksion, der kan være sund at stille fra tid til anden.

Hvis man er studerende, nyuddannet eller arbejdssøgende og ikke rigtigt ved, hvad andre mennesker kan bruge ens kræfter og kompetencer til, er der garanti for, at man finder ud af det – skridt for skridt – ved at stille sig til rådighed for en af de foreninger og organisationer, der har brug for mange forskellige evner og færdigheder. Det er helt sikkert, at der altid er meningsfuldt og vigtigt arbejde i samfundet, der har brug for din tid og dine kræfter.

Derfor er jeg frivillig

Emma Louens

Studerer sociologi på Københavns Universitet

”Jeg er frivillig I Night Light Café, fordi jeg brænder for at alle mennesker skal have et trygt og sikkert sted at være. Desuden holder jeg af at være en del af et socialt fællesskab der går på tværs af etnicitet, køn, religion og livssituation”.

Mohamed Jacob

Crisis and emergency response officer 

”Frivilligt arbejde er noget, jeg altid har været fascineret af. Grunden til, at jeg melder mig frivilligt til natcaféen, er for at få en bedre forståelse af menneskers liv, der lider under menneskehandel og har færre muligheder end andre mennesker i verden. Det er en stor chance for alle, der vil gøre en forskel”.

Olivia Yttesen

Studerer antropologi på Københavns Universitet

”Jeg blev frivillig fordi det er en vigtig, til tider overset sag, som jeg gerne vil støtte, og jeg forbliver frivillig på grund af de mennesker jeg møder i natcaféen - både med hensyn til kvinderne og de frivillige”.

Sigalitaxit Gazit

Arbejder som operatør hos Novo Nordisk

”Jeg har altid været frivillig i forskellige projekter. Jeg synes det er vigtigt, at give tilbage til samfundet, og give en hånd til dem, der har brug for det”.

Tobias Gelvan

Studerer antropologi på Københavns Universitet

"Jeg er frivillig fordi jeg gennem Night Light Café får mulighed for at møde og få menneskeliggjort en gruppe af mennesker som lever her, men som ofte ikke bliver hørt".

Asta Staib-Jensen

Bachelor i Antropologi

"Jeg er frivillig i Night Light Café fordi jeg mener at menneskehandel er et humanitært problem, der vedkommer os alle. I natcaféen kan jeg gøre min del ved at tilbyde kvinderne en toast, et kram, et grin og en samtale i øjenhøjde."